diumenge, 27 de desembre del 2015

Les eleccions del 20 D al Congrés i al Senat espanyols, que tanquen un cicle llarg i esgotador d’eleccions, han portat a Esquerra Republicana de Catalunya a obtenir uns resultats molt esperançadors: al Congrés hem obtingut 600.000 vots i hem triplicat el número de representants fins als 9 diputats. Al Senat, hem passat de no tenir cap representant d'elecció directa a guanyar les eleccions a Catalunya amb 6 representants, dos d’ells de Tarragona. Aquesta és un bon  indicador de que, pas a pas, anem consolidant un partit transversal, fort i totalment compromès amb el benestar dels ciutadans i la independència.

Aquest diumenge hem vist un augment dels vots en contra de la corrupció i a favor de la transparència. Hem vist també la baixada general que ha patit la dreta. Els escons que ha perdut el PP no els ha recuperat C’s. Clarament el vot ha girat a l’esquerra, i ERC s’ha consolidat com la segona força, la força que fa de frontissa entre els partits d’esquerres i els partits sobiranistes.

Ens n’alegrem de l’èxit de Podemos i les seves múltiples coalicions (a Catalunya, Euskadi, València, Galícia...) que ha obtingut 69 escons, una xifra superior al que pronosticaven les enquestes. Però tot i això la seva gran promesa electoral de fer un referendum a Catalunya, no té cap possibilitat de tirar endavant, doncs la resta de partits majoritaris ja han dit que no li donaran cap suport. Cada vegada és més evident que l’únic referendum possible serà aquell que servirà per aprovar la nova constitució catalana d’aquí a 18 mesos.

La inestabilitat d’una Catalunya dividida amb un parlament fraccionat, incapaç de formar govern que tants rius de tinta ha fet còrrer, amb anuncis apocalíptics des de Madrid , es veu traslladada ara al congrès dels diputats, on veuen la impossibilitat de formar un govern d’una manera fàcil.

És evident que Catalunya i Espanya són dos països diferents, amb dues realitats socials i culturals diferents. Com a mostra d’això només cal mirar els resultats d’aquest diumenge. El PP ha guanyat les eleccions a Espanya (tot i que ha perdut més de 3,5 Milions de vots i 60 escons), però a Catalunya és el sisè partit! No tercer, ni quart, ni cinquè... Sisè!!  Ciudadanos que havia de ser el partit triomfador, el que anava a guanyar les eleccions a Catalunya, ha quedat en cinquè lloc. El vot de la dreta espanyolista ha ocupat un lloc residual a Catalunya.

Deien que si Ciudadanos guanyava les eleccions a Catalunya seria la fi de l’independentisme. Ara, segons la seva pròpia teoria, aquest resultat deu ser la fi de l’unionisme.

La realitat és que ara com ara, a Espanya, Ciudadanos i el Partit Popular tindrien majoria absoluta si Catalunya fos independent. Quina ironia, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada